keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Päivän luku - Kuinka monta...?

SDP:ssä etsitään kokenutta Puoluesihteeriä, kun monet kokevat sukupolvenvaihdoksen edellisessä Puoluekokouksessa tapahtuneen liian nopeasti. Jäin Helsingin Työväentalolla ja Facebook -debatissa kuitenkin miettimään, onko vaihto vanhempaan sukupolveen enää edes mahdollista. Tai jos on, onko se hyödyllistä tai puolueen edun mukaista? Seuraavat 2011 Eduskuntavaalit kun ovat kuitenkin aivan varmasti viimeiset, joissa 60-lukulaiset SDP:n jäsenistön valtaenemmistö voivat vielä auttaa. Kuka tekee Eduskuntavaalit vuonna 2015 (47-vuotta Vanhan valtauksen jälkeen), entä Presidentinvaalit 2012 ja 2018?

Epäilemättä puolueen on siis uusiuduttava ei pelkästään johdoltaan, mutta myös ruohonjuuritasolta. Kokenut 60-70 -luvun puoluesuhmuri voi siis vielä kerran saada innostettua ikätoverit soppatykeille ja brosyyria jakamaan työllisyyden puolesta (ja työperäistä maahanmuuttoa vastaan), mutta mitä sitten tapahtuu kun nämä hyvin palvelleet joukot loppuvat? Reilusti yli miljoona kansalaista pitäisi kuitenkin kätellä ja jututtaa, että ne normaalit 600 000 ääntä saadaan uurnille.

Päivän luku: Kuinka monta koulun, toisen asteen oppilaitoksen tai yliopiston luokkaa Suomessa on, joissa ei ole yhtään ensimmäisen tai toisen polven maahanmuuttajaa luokkakaverina?

- ei monta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onko somaleja nähty Arabianrannassa?

Olen valmis avoimeen mamu-keskusteluun kanssanne.

www.tapiotuuri.com