sunnuntai 27. elokuuta 2017

Vale, emävale, tilasto

Suomessa on taas SDP:n johdolla vellonut keskustelu, jossa ennustetaan dramaattista romahdusta eläkejärjestelmään ellei kansa pikaisesti ala sikiämään lisää työntekijöitä.
Tilastokeskuksen tekemien väestöennusteiden mukaan työikäisten määrä ei Suomessa juurikaan muutu vuoteen 2060 mennessä. Sen sijaan eläkeikäisten määrä kaksinkertaistuu. Vuoteen 2020 mennessä eläkeikäisiä olisi 37 % enemmän kuin vuonna 2010. Kun viime vuosina kaikki kerätyt eläkemaksut ovat menneet saman vuoden eläkkeiden maksamiseen, on helppo päätellä, että eläkemaksut eivät enää riitä eläkkeisiin, vaikka kansantalouden velkakierre saataisiinkin katkaistua.
Keskustelu saa surulliseksi. Se on joko muunneltua totuutta poliitikkojen suusta tai viesti siitä, että tulevaisuudessa Suomella on vain yksi politiikka ylitse muiden: Rajat kiinni!

Sokea Reettakin näkee, että maahanmuutto korjaa tilanteen. Tulevaisuudessa harmaahapsiset suomalaiset nauttivat eläkkeestään aivan samalla tavalla kuin aikaisemmatkin sukupolvet, koska talous on löytänyt uusia vetureita, se on lisännyt työvoiman kysyntää ja kysyntään on vastattu sukupuoleen tai ihonväriin katsomatta.

Näin on tapahtunut koko maailmassa ja näin tapahtuu myös Suomessa. Poliitikkojen puheet ja väittelyt mistään muusta on pelkkää puppua.

1 kommentti:

IndoorMan kirjoitti...

Olipa kauhea yksinkertaistus, nimittäin työpaikkojen bruttomäärä tulee pysyvästi vähenemään suomessa seuraavien vuosikymmenien aikana dramaattisesti - tulemme kamppailemaan nykyisen työikäisen väestön työllistämisessä ja olemme sitä jo nyt tehneet, vai etkö ole tätä huomannut?

Maahanmuuttajien työttömyys on tähtitieteellisesti korkeampaa kuin ns. kantaväestön ja älä edes viitsi jauhaa, että tätä olisi yhteiskunnan syy. Työllisyystilanne on yleisesti huono ja tämä vaikuttaa suuresti kokonaisuuteen, mutta tsiigaa täällä 20+v olleet somalit ja heidän työllisyys. Olemme ottaneet kymmeniä tuhansia uusia ja jos työllisyys heillä on 20+v päästä samankaltainan - ja todennäköisesti on - niin tämä on meidän kokoiselle maalle sosioekonominen katastrofi.

Nyt jo vuodamme miljardeja maahanmuuttoon, maahanmuuttoon jossa ei ole vastiketta henkilöille. Maahanmuuttoa tarvitaan, mutta ei nykyisenkaltaista hallitsematonta ja vastikkeetonta maahanmuuttoa. Tänne tulijoiden on integroituttava ja haettava työllistymisen mahdollisuudet yksilöinä, yksilöt jotka eivät tähän sitoudu eivät täällä paikkaa ansaitse.

Vuodamme miljardeja vieraille, samalla kun tämän maan pelloista nostaneet sukupolvet makaavat yhä paskemmissa olosuhteissa vanhustenhuollossa. Terveydenhuollossa ajaetaan sairaalaverkostoa alas ja jollain terveydenhoitopiirillä ei esim ole varaaa korvata hajonnutta ainoaa magneettikuvantajaansa. Koulutus on paskassa jamassa ja koulut sekä muu infra joka vuosi huonommassa kunnossa. Kestävyysvaje on karsea, elämme velaksi tahtia, jolla yksityishenkilö olisi konkurssissa välittömästi. Me voimme ottaa tänne vain henkilöitä, jotka auttavat meitä tämän yhtälön kehittämisessä, ei sellaisia jotka ajavat näitä tilanteita yhä huonompaan suuntaan. Yhteiskunnan syyttäminen on liian helppoa ja aivotonta, on aika katsoa yksilön suuntaan.

Mutta hei; "the car, the gear, the money - everythings on the way. I'm on it. Trust me" antaa sulle toki hyvän uskottavuuden