torstai 6. marraskuuta 2008

DEMOS provosoi

Think-tank DEMOS, ei siis DEMO, provosoi ajattelemaan. SL Kari Karangolle kiitos provokaatiosta.

DEMOS kirjoitti työperäisestä maahanmuutosta ja mitä heidän ulkomaalaiset tutkijavieraat Seán McLoughlin (University of Leeds) ja Alex Stepick (Florida International University) olivat maailmalla havainnoineet:

Molempien mukaan työperäisen maahanmuuton haasteiden ratkaiseminen vaatii aktiivisia toiminta vastaanottavalta maalta. "Työolosuhteiden valvontaan on kiinnitettävä erityistä huomiota, sillä maahanmuuttajat ovat usein haavoittuvaisempia kuin kantaväestö. Huonot maahanmuuttajien työolosuhteet vaikuttavat pitkällä aikavälillä myös kaikkien työolosuhteisiin", Stepick totesi.

Suomessa tästä on jo todistusaineistoa, että vuokratyöläisten, lähinnä maahanmuuttajien, oikeuksien polkeminen luo markkinatilanteen, jossa myös ns. kantasuomalaiset joutuvat tinkimään oikeuksistaan. Ravintolatyöläiset ovat hyvä esimerkki tästä. Kenelläkään ei ole enää 8 tuntista työpäivää tai 40 tuntista viikkoa kahden päivän vapaineen, normaali lomia, ylityökertymiä tai irtisanomissuojaa. Normaaleja Suomen työlainsäädännön suojelemia oikeuksia.

Tämä on Helsinkiläistä todellisuutta.

Tässä muuten DEMOSin mielenkiintoinen slideshow tulevaisuudesta ja heidän versionsa Obaman "Yes we can!" uskosta.

http://www.slideshare.net/DemosHelsinki/arkkitehtipivt-low-carbon-society-presentation

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minkäslaista ulkomaisten vuokratyöläisten kohtelua harjoitit Porvoon Tarmo -joukkueen managerina? Dokumentin perusteella ei taidettu mennä ihan lakien saati moraalin mukaan.